Ελληνικά
| English
Franchise | Links | Sitemap | Αρχική
 

 
Απαραίτητο προσόν η Πιστοποίηση  

Η κατοχή πιστοποιητικού βασικών δεξιοτήτων χρήσης Η/Υ αποτελεί πλέον απαραίτητο προσόν για την πρόσληψη στο Δημόσιο Τομέα. Από τις αρχές του 2006 αρκετές πιστοποιήσεις έχουν αναγνωριστεί επισήμως από το Ελληνικό Δημόσιο, τον ΟΕΕΚ και τον ΑΣΕΠ, και αποτελούν απαραίτητο προσόν για συμμετοχή στους διαγωνισμούς πρόσληψης του Δημοσίου.
Σύμφωνα με εγκύκλιο, που υπέγραψε το Δεκέμβριο του 2005, ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος, διευκρινίζονται τα θέματα του καθορισμού των προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα.
Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα 2 κυριότερα σημεία:

  1. Απαίτηση γνώσης χειρισμού Η/Υ από τους υποψηφίους για διορισμό
  2. Η προβλεπόμενη, ως πρόσθετο προσόν διορισμού, γνώση χειρισμού Η/Υ περιορίζεται στα αντικείμενα (α) της επεξεργασίας κειμένων, (β) των υπολογιστικών φύλλων και (γ) των υπηρεσιών διαδικτύου. Σε περίπτωση που απαιτείται επιπλέον και γνώση συγκεκριμένου προγράμματος σχετικού με την κατά περίπτωση ειδικότητα αυτή καθορίζεται κάθε φορά με την προκήρυξη.
  3. Τρόποι απόδειξης της γνώσης χειρισμού Η/Υ από τους υποψηφίους για διορισμό
  4. Πιστοποιητικά Πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ, που εκδίδονται από φορείς που πιστοποιούνται από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.), με βάση τη διεθνή επί του θέματος πρακτική, ιδίως όσον αφορά τις υποδομές, το λογισμικό, τις μεθόδους και τη διαδικασία.

Με βάση όλα τα παραπάνω και με σεβασμό στην παροχή ποιοτικών και αξιόπιστων υπηρεσιών εκπαίδευσης και πιστοποίησης, οι σπουδαστές του δικτύου μας μπορούν να πιστοποιηθούν σε μία από τις συνεργαζόμενες αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις.


Οι παραπάνω πιστοποιήσεις αναγνωρίζονται επισήμως από το Ελληνικό Δημόσιο, τον ΟΕΕΚ και τον ΑΣΕΠ, ως απαραίτητο προσόν για συμμετοχή στους διαγωνισμούς πρόσληψης του Δημοσίου.

 

ΕπιστροφήΚορυφή σελίδαςΠροσθήκη στα αγαπημέναΕκτύπωση σελίδαςΑποστολή σε ένα φίλο
 
© 2003-2009 - ExpertIN Advanced Computer Studies, Digital Business Networks Ltd.
Web design by RDC Informatics